Gewoon zoals je bent....

Ik ben Jorieke, en ik woon samen met Bart in Woudenberg. Mijn passie voor portretfotografie is al ontstaan tijdens mijn reis in Drakensberg, Zuid Afrika. Voor mijn masteronderzoek had ik de eer om bij de Amazizi gemeenschap te wonen en het echte Zuid-Afrika te leren kennen. De natuur is daar overweldigend, maar voor mij waren het voornamelijk de mensen die ik in mijn hart heb gesloten. Het was moeilijk om uit te leggen aan mijn familie en vrienden thuis, maar gelukkig had ik een systeemcamera en probeerde ik hiermee de mooiste beelden te maken.

Toen ik thuiskwam merkte ik dat de beelden nog niet de puurheid van de gemeenschap weergaven. Het ontbrak mij duidelijk aan techniek en veel meer oefenen. Gelukkig werd mijn allereerste nichtje geboren Suus en kon het oefenen beginnen. Nu nog een echte spiegelreflexcamera. De aanschaf van mijn Nikon D3200 was een van de beste aankopen ooit! 

Door cursussen en werkbesprekingen bij Blinkfotografie heb ik mezelf als fotograaf ontwikkeld en ook door mijn nichtjes en neefje kan ik nu met overtuiging zeggen; portretfotografie is mijn passie.

Vooral de dynamiek en de onvoorwaardelijke liefde van families vind ik bijzonder om vast te leggen. Van de momenten dat er een klein wonder in je buik groeit, de geboorte, het opgroeien en de band tussen bijvoorbeeld opa en oma en de kleinkinderen. Vooral in deze tijd beseffen we als geen ander hoe waardevol de knuffels zijn.

Geen studio, geen photoshop, geen special effects, gewoon zoals mensen zijn; puur natuur.